16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSi-a intâlnit jumatatea in studio

Si-a intâlnit jumatatea in studio

Este tânara, frumoasa, director de marketing, realizator si prezentator al emisiunii „Cafeaua de sâmbata dimineata“ la TVS Craiova. In acest an, Alina Trana sarbatoreste 11 ani de casnicie, perioada petrecuta alaturi de Sorin, directorul tehnic al acestui studio local.


Crescuta de bunici pâna la vârsta de zece ani, carora le este recunoscatoare pentru educatia primita, Alina a avut o cariera ascendenta. Foarte sigura pe ea, increzatoare si extrem de optimista, a intrat in televiziune in anul 1995, o data cu infiintarea studioului teritorial de televiziune, pe atunci Terra Sat. De pe 8 ianuarie 1995 si-a descoperit adevarata inclinatie si aspiratia in viata, munca in televiziune, neputându-se imagina practicând alta meserie. A trecut cu brio de concurs, alaturi de echipa cu care a pornit la drum considerându-se „palmasi ai televiziunii locale“. A fost prezentator pentru inceput, apoi redactor, realizator de emisiuni, redactor-sef adjunct, redactor-sef, director de sucursala si director de marketing, functie pe care o ocupa si astazi. „Munca in echipa TVS este deosebita, permanent incerc valorificarea muncii intregului colectiv. In emisiunile pe care echipa le realizeaza, noi, cei de la marketing, trebuie sa vindem spatii publicitare. O emisiune buna implica si publicitate pe masura. Dintre cele mai mari realizari pe care le am, printre primele locuri este situata emisiunea «Cafeaua de sâmbata dimineata», care a ajuns deja la sase ani de emisie. Este o emisiune din care am invatat foarte mult, fiecare invitat oferindu-mi un exemplu de viata si implicit de reusita profesionala si familiala. Fiecare poveste prezentata in emisiune mi-a daruit experienta de care aveam nevoie“, a marturisit Alina Trana, director de marketing la TVS Craiova.


11 ani de casnicie


Televiziunea a fost si locul unde si-a cunoscut viitorul sot, Sorin Trana. Dupa numai un an s-au casatorit. Acum au un baietel de zece ani, pe care l-au botezat Sorin, ca si pe sot, atras deja de meseria parintilor, insa in special de partea tehnica a muncii in televiziune. „Si eu, si Sorin suntem pasionati de meseria pe care o facem. Televiziunea pentru noi este mai mult decât pasiune, hobby, mod de viata… Este un avantaj pentru noi ca si cuplu ca muncim in acelasi loc, ne intelegem si ne sprijinim, pentru ca cineva din afara acestui microb numit televiziune este foarte greu sa te inteleaga. Munca noastra presupune insa si foarte multe sacrificii, foarte putin timp liber, sarbatori petrecute la locul de munca, nopti nedormite, vacante foarte scurte… Insa se merita, satisfactiile sunt enorme“, a adaugat Alina Trana.


Cei 11 ani de casnicie pentru directorul de marketing al TVS Craiova presupun „foarte multa intelegere reciproca si sinceritate, dar si sustinerea absoluta din partea parintilor“. Profita de fiecare clipa libera pe care o au, mergând de câte ori este posibil in vizita la tatal ramas singur, mama Alinei decedând in urma cu câteva luni. Concediile si le petrec obligatoriu in trei, copilul nelipsind din nici o deplasare a sotilor Trana, atât in tara, cât si in strainatate.


S-a implicat in campanii umanitare


Pe lânga satisfactiile profesionale, Alina Trana este coplesita de satisfactiile implinirii cazurilor prezentate, ale ducerii la bun sfârsit a unor campanii umanitare. A realizat emisiuni cu scopuri umanitare pentru copii bolnavi a caror viata atârna doar de un fir de par, iar singurul colac de salvare al acestora erau sume fabuloase, zeci de mii de euro pentru interventii chirurgicale la clinici cunoscute din strainatate. A apelat la toti cei care puteau intinde o mâna de ajutor, dispusi sa scoata din buzunare un ban pentru acesti copii, iar satisfactia colectei necesare interventiilor chirurgicale pentru salvarea copiilor a implinit-o ca om. Pentru ea, munca presupune foarte mult rationament si seriozitate. Isi incepe programul la opt dimineata, cu o sedinta, apoi in timpul zilei au loc consultari permanente ale echipei de marketing, iar la sfârsitul programului, bilantul zilei…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS